ulangtahun blog saye

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 15

let GO everything...but stil have to remember the precious one!!

assalamualaikum..
selamat sejahtera semua..

sbenarnya. byk sgt benda yg blaku cuti sem ni..cuma kemalasan aku nk menaip plus bcerita je mnjdi sbb aku jrg plak upload belog ni...jarang ke??hehe..entahla..

gembira tgk membe2 yg da nk hbs blaja..aku plak??owh stghun stgh lg okeh..lame gak tu

hmm sementara ade ms ni..aku akn try cte ape bende yg blaku spnjg cuti ni..not complete things la..
some things i just let it go..not memorable memories kan..so forget it jela..(^_^)

1st..FAMILY HOLIDAY AT DORANI BAYU RESORT..


happy sesangat holiday kali ni..reasons??
-sbb suma ahli keluarga ku join.lengkap 8 org ahli sumanya..
-slalu org bcuti kt pulau la or tempt2 yg jdi tumpuan pelancong..tapi kami??becuti kat kg.nelayan
-chalet tempt kami ddk tu ats laut,pastu mlm 1st ktorg kt situ, hujan lebat..angin sgt kuat tpi ayh n adik aku cool je memancing pgi2 bute dlm keadaan laut begelora kt beranda chalet ktorg tu..1st time experience,rs mcm berada kat tgh laut..
- dan byk lgi yg best kat situ..sewa chalet pn murah je..jom tgk gmba2 kami..

ni la chalet tempt kami se family menginap..besr lg..tu gmba beranda je..tempt lepk2 tgk laut..siyesly sgt menenangkn tgk laut.

tula aku..si cantik manis..hehe...[perasan je tu]


see..sunset moment.. gamba dari chalet kami la tu..cantik kan?

owh..ni gmba tgh mlm bute..ktorg lapa..tu roti tisu yg aku pesan..tggi tak? actually, konon nk g uptown kt sg besar sbb dgr org ckp best gak uptown kt situ..tpi unfortunately xde pn uptown tu..slh hari or mase kot..entahla..tpi enjoy gak mkn kt kedai mamak ni..

sungguh bersemangat walid, adah n adik mencari remis..ye..sgt senang nk cari haiwan ni..die xduk kat lumpur, so sng je nk cari..berbeza ngan kerang n kepah yg kne cari kat lumpur


ha..inila die remis..same je mcm lala..cuma cangkerang remis ni bewarna-warni.. unik!!

ptg2, aku, adah ngan adik nek bot..jln2 kt laut..yg bestnye bila bot yg ktorg nek da duk kt tgh laut..ade burung2 ikut bot ktorg..ni gmba adah..

kami semakin jauh meninggalkan daratan...enjoy that moment so much!

 kan da kate tadi..ktorg pnye resort ni kat pekampungan nelayan..nmpak x bot2 tu?jeti tmpt nelayan naikkn ikan...

 ape gune bcuti kt pkampungan nelayan kalu x borong ikan..ikn kembung ni cuma RM 2.50 je..murah tak?? umi bli smpai spuluh kilo.. waktu beli ikan ni separuh hdup lg.. mmg kenduri sakan la kucing2 aku bila dpt mkn ikan fresh ni..


2nd..AKU JADI TUKANG MASAK KT UMAH..

yer..spanjg cuti ni aku jadi tukg msk kt umah..mcm2 jenis mskn aku try..time hr raya Aidiladha, sgt byk daging smpai penuh peti ais..nasib kucing aku xmkn daging, kalu x mmg aku bg je die mkn..

antara msakan yg da aku bt spnjg ct ni..
-daging salai msk lemak cili api
-tomyam dagng
-sup ayam
-sphagetti bolognese
-sotong pasemol
-msk taucu
-dging paprik
-daging msk merah
-singgang daging
-ikan pari bakar msk kencur

huh,pentla nk snaraikn suma..ni sparuh je... yela, cuti sem kan da lame, jdi msti da byk yg aku msk.. 

ni..kuah sphagetti bolognese..

sudah siap untuk dimakan oleh saya...


ape2 pn...my mum's cook is still the best..aku pn xleh lwn..air tgn ibu kan..

3rd..ALHAMDULILH..RESULT KAMI ADIK BRADIK BUAT UMI N WALID HAPPY.. ALL PRAISES TO ALLAH.

syukur sgt2..keputusan final exam sem lps kami adik bradik..aku,adah n yah suma gempk2.. hadiah buat umi n walid yg da byk membantu n sgt berjasa.. 

alhamdulilh..berkat usaha n doa.. result this sem suma meningkat...

ckupla stakat ni dlu..
mate sy sudah mahu tido...
undur diri dlu..

assalamualaikum..






2 comments:

iZS said...

masakkan spegeti tuk aku jgk nexsem. xkire! wiheee
urmm.
alhamdulillah.
kemsalam umi & walid kamu yek. :)

::~aFiFaHaNi~:: said...

oke2..nnt aku msskn..tu blm tgk cheesecake aku lgi..hehe...will be hapdate to my blog soon...ngeee~