ulangtahun blog saye

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 17

aku blogging ni sbb minat..

assalamualaikum semua..

eh korg, da 17 hri la kite puase..mementang hari ni kbyakan org cuti..so, isilah mse teluang ngan bek.. 
kalu adek2 o ank2 men mercun sile pastikan anda besama mereka..ceh, aku ni cam galakkan org men mercun plak!

ni ha, cek nk habaq mai kat sapa2 yg menjengah ke blog cek.. cek blogging ni untuk suke2 je.. share ape yg ptut di share n lakukan sume ni sbb minat..


tegeliat lidah oi ckp utagha..walaupn ayh aku org sana, aku ni dah tggal celup2 dah.. kalu balik kedah, ofkos dpt perlian..ank org jawa..ade ke ptt ngata keturunan ummi aku..hehe..dah aku hidup kat slgr ni dikelilingi masyarakat jawa kan..tapi aku pun xbape nk pndai ckp jawe.
.kalu org tnye " ojo ngomong jowo? (boleh ckp jawa)" aku jwb " sitik2 wae(sikit2 je)"

kdg2 aku rase aku ckp sarwak lg fasih..eh, tak...aku xbeminat nk jadi pnduduk tetap sane..duk jauh2 ngan fmily adlh satu yg menyedihkan bt aku.. 

kalau aku tetibe nk besuara, tgn aku pun rancak la di keyboard, update blog ler.. so, aku xkesah xde ramai follower pn.. wlaupun aku teringin gak nk dpt ape yg blogger yg femes cam maria elena, cik mat gebu, ben ashaari, tubelawak n sape2 lgi la dpt..(nuffnang reward la)..tapi aku tahu,jauh bebeno ikan panggang aku dari api.. mane taknye, hapdet blog pon ikut mud..

yg penting, aku heppi!! yeay..aku heppi!!..ha, sudah..aku jadi kekanak ribena plak..

satu ketika dahulu..aku suke menulis..tah mane tah cerpen2 yg aku penah wat..tah2 dah selamat mereput kat loteng tu ha.. tapi tu dulu..skrg aku suke merepek je ha.. nk wat cerpen terus jadi cerpek..


kalu aku xkesah xramai follower, aku pon sdr, yg aku ptt xkesah pasl traffic blog aku..korg leh tgk, ciput je org mai blog ni..xsedih pn...sbb aku xpksa org bace blog aku..nk war2 kan pon aku xbrape nk war2 kn jgk..
kang kalo aku tulis bukan2, jadi isu plak kan..so, aku just bgtau knln2 rapat n yg aku btl2 knl je link blog ni..

dlu, alamat blog ni laen..alamat la pulak..URL la woi!..haha..masuk yg ni, tah da bape kali aku tuka tah.. takut beno aku bile org yg aku xkehendaki bace blog ni..tapi skrg n insyaAllah selamanya, the URL for this blog akan kekal.. dah mls nk tuka2 n aku xmrh pn org nk kate ape bile bace blog ni sbb sume ni lahir dari hati-otak- mulut-fikiran aku.. 

sape aku dulu xpenting...sbb yg penting sape aku skrg..
aku pn manusia yg telalu lemah..byk gile kelemahan..
berusaha untuk jadi yg terbaik wlaupun xckup baik..
kdg2 aku suke ckp melawak..tapi aku xsuke mencarut
kdg2 aku sensitip, kdg2 aku pemarah
tapi  sume tu kdg2 je...selalunye aku hepi..
kalu hidup asek hepi je boring..xde variasi..
sbb tu setiapyg b'laku merupakan kenangan..
kenangan yg patut di kenang sbg iktibar di kemudian hari..
yes! krn itulah memorable moments ini wujud
^_^



sayangsemuaselalu...
FifaHani


1 comment:

missomachos said...

Past is past. Dont look back.
Im always by ur side darl ;)